få Jaramba Premium 2 månader
gratis med telia zone

Julpyssel (2 av 3): Gör snön till en del av ert skapande arbete!

fredag 8 Dec 2017 kl 15:40

Förhoppningsvis har vi lite snö utomhus nu och barngruppen har kunnat aktivera sig med att bygga och konstruera med den. Ni kanske till och med har gjort något experiment med att ta in snö eller färga den utomhus med karamellfärg eller temperablock. Eller mer traditionellt byggt snögubbar eller snölyktor.
snowmen

Flertalet barn känner till figuren Olof i filmen Frost. När barnen har en stark igenkänning eller har intresse för en figur lockar det ofta till ett mer lustfyllt lärande. Denna veckas pysseltips är en snögubbe som faktiskt är lite lik Olof.

Att arbeta med tryck är något som de flesta barn tycker om. Men den sensoriska upplevelsen att trycka med fötter kanske inte alla har gjort tidigare.
Det är en lite tokrolig, kladdig aktivitet och där resultatet blir väldigt personligt om inte annat. Vill man inte färga fötterna och trycka kan man givetvis måla fritt eller trycka med en potatis i stället.

Gör så här:
Ta fram ljusblå, bruna och svarta tunna pappersark, vit flytande täckfärg, och en orange och svart tuschpenna.
Tips att ha handdukar, hushållspapper och en större balja med ljummet vatten nära till hands så att det går lätt att tvätta av barnens fötter.
Börja med att göra fottrycket på ett ljusblått ark. Medan det torkar, klipp ut armar och hatt i svart och brunt enligt bild. När det har torkat ordentligt rita knappar, morotsnäsa och ögon. Klistra sedan dit armar och hatt.
Det blir extra fint om man klipper ut runt konturerna så att det blir som en inramning.

Aktiviteten Pinos snögubbe i Jaramba kan vara roligt att kombinera med just denna pysselaktivitet.

pinomail

Ni hittar aktiviteten under ämnet Språk i Pinos egen lista.